Wat wil jij écht?

Wat wil jij écht?

Weet wat je wenst, wees voorbereid... Stel voor dat je wensen uitkomen!

In mijn intakegesprekken met nieuwe cliënten is dit één van de vragen die ik stel. Voor veel mensen is het een moeilijk vraag. Vaak weten we goed wat we niet (meer) willen en praten we daar graag uitgebreid over.

In mijn coaching draai ik het om. Daarin gaat het niet om wat je niet (meer) wlt, maar waar je WEL voor wilt gaan! Dan valt het vaak stil en dat is voor mij een teken dat we op de goede weg zitten. Stilte leidt vaak tot verdieping. Daar waar antwoorden niet direct voor handen zijn, denk je dieper na! Vaak is dit het begin van een zoektocht, naar jezelf, naar je eigen kracht, je diepste wensen. Wat wll écht... Een vraag die iets los maakt!

De zoektocht naar het antwoord op de vraag wat jij in/met je leven en/of je (loop)baan wilt is intensief en prachtig. Tot op heel concreet niveau maken we beelden van de toekomst helder.

  • Wat wil je veranderen?
  • Wat wordt er dan anders?
  • Waarin verander jij?
  • Hoe reageer je?
  • Welke kleding/kleuren draag je?
  • Hoe loop je, hoe beweeg je?
  • Wat zeg je weer/meer?
  • Welke emoties zijn verbonden met jouw verandering?
  • Welke gevoelens passen erbij?
  • Hoe reageren mensen om je heen hierop?

Het beeld van de gewenste verandering van de cliënt wordt steeds duidelijker. Soms kiezen we er foto's, tekeningen, gedichten, woorden bij ...

Hoe concreter de verandering vorm krijgt en aanvoelt, hoe dichterbij de verandering komt. Je ziet die verandering letterlijk en figuurlijk voor je! Nog een stapje en je bent er. Je ervaart je innerlijke kracht!

In de weg tot de verandering ervaart de cliënt steeds stukjes van herkenning omdat de verandering inmiddels zo'n plekje heeft gekregen in het leven van de cliënt. De cliënt staat aan het roer!

De weg naar het waarmaken van je dromen/wensen is soms lastig en vraagt veel. Maar het beeld van de wens is snel oproepbaar en invoelbaar. Waar ging het je nou écht om? Is het je de strijd waard?

Door je te focussen op wat je wilt, komt je droom in zicht! Je maakt verbinding met de echte doelen in je loopbaan/leven en dat is het begin van de verandering.

Weet jij waar je in het leven écht voor wilt gaan? Weet wat je wenst, wees voorbereid... Stel voor dat je wensen uitkomen!

Annemarie Bax - HRM advies en Coaching
Amalia van Solmslaan 14
3401 AZ  IJsselstein

advies@annemarie-bax.nl 
+31(0)6 51939899

KvK: 30283325
BTW ID:  NL002115672B28 (m.i.v. 1/1/2020}

Cut The Crap
Samenwerkingsverband met Ellen Havenaar onder het label CuttheCrap, werkgeluktrainingen en -coaching.

 Logo Ooa
Aangesloten bij orde van organisatie adviseurs

© 2020 Annemarie Bax | Privacyverklaring

Website ontwikkeling Internetburo Akire