Energie ... een kwestie van doorstromen - Annemarie Bax

Energie ... een kwestie van doorstroming

Van nature ben ik een ochtendmens. Zodra ik 's morgens wakker word, voel ik de energie door mijn lichaam stromen. Ik ben meteen wakker, heb zin in de dag die voor me ligt. In mijn leven heb ik ervaren dat energie vooral te maken heeft met het laten stromen ervan. Ervoor zorgen dat de energie vrij door mijn lichaam kan gaan. Open staan om energie buiten mij op te pikken en op mijn beurt uit te stralen. Als ik me in prettig gezelschap bevind, ik bezig kan zijn met zaken die me aanspreken (waarin ik tot mijn recht kom!), liefde kan ontvangen en geven... kortom, als ik me prettig voel, stroomt mijn energie op natuurlijke wijze dor. Dan raaktmijn innerlijke batterij niet leeg. Er is sprake van balans. Mijn energievoorraad raakt niet leeg, de innerlijke batterij wordt steeds tijdig opgeladen. Mijn energie moet stromen. Als het stroomt, 'voedt' en inspireert het mij en kan het mensen om mij heen inspireren.   Geven en ontvangen is in balans.

In zowel mijn coachpraktijk als mijn werk als HR manager is energie regelmatig onderwerp van gesprek. Ik hoor regelmatig collega's en cliënten die te weinig energie hebben. Hoe houd ik mijn enegievoorraad op orde? Hoe houd ik balans in het geven en ontvangen van energie, zijn veelgestelde vragen.

Logisch, als je kijkt naar de drukke en snelle levens de we vaak leiden. Ik nodig cliënten en collega's uit om weer echt te luisteren naar zichzelf.

  • Waar ga jij écht voor in het leven?
  • Waar word jij écht blij van?
  • Waar krijg jij energie van?

En vooral: hoe richt jij je leven zó in dat je je vooral richt op willen in plaats van moeten. Soms gaat het om mindfocus (anders kijken naar wat er is...), soms om praktische toepassing. Vaak is het een combinatie van beiden. Doel is in ieder geval om de energie weer lekker te laten stromen!

Stroomt jouw energie goed door? Hoe staat het met jouw energievoorraad?

Annemarie Bax - HRM advies en Coaching
Amalia van Solmslaan 14
3401 AZ  IJsselstein

advies@annemarie-bax.nl 
+31(0)6 51939899

KvK: 30283325
BTW ID:  NL002115672B28 (m.i.v. 1/1/2020}

Cut The Crap
Samenwerkingsverband met Ellen Havenaar onder het label CuttheCrap, werkgeluktrainingen en -coaching.

 Logo Ooa
Aangesloten bij orde van organisatie adviseurs

© 2021 Annemarie Bax | Privacyverklaring

Website ontwikkeling Internetburo Akire